Hledáte skvělý způsob, jak si osladit život přírodou?

Říj - 19
2019

Hledáte skvělý způsob, jak si osladit život přírodou?

Tak nehledejte dále! Jsme rádi, že jste narazili na náš článek, který pojednává o přírodním sladidlu xylitol https://www.nakliceno.cz/xylitol/, který dokáže naprosto a zcela nahradit chemické protějšky, které ovládaly české kuchyně po tolik let. Byť název by mohl spotřebitele zmást ke smýšlení, že se snad jedná o nějaký chemický hnus, ve skutečnosti se pod xylitolem schovává březový cukr. A není to žádný cukr, který by byl naprosto cizí pro naše vlastní tělo, protože na něj můžeme narazit takřka kdekoliv – například ve švestkách.

sladké barevné bonbóny na bílém pozadí
 
Přírodní sladidla jsou tématem poslední doby, protože najednou se český člověk začal dívat kolem sebe a zjistil, že jeho svět je tvořen převážně chemickými látkami, které ovšem v přírodě nemají žádný přirozený výskyt. Proč byste tedy do vašeho těla měli prát něco, co tam ani nikdy nebylo a nemá být? Je pravda, že každý cukr je v zásadě stejný – pořád se jedná o stejnou sloučeninu, která je ale získávána různými způsoby. Ovšem sladidla jako taková procházejí jistým procesem zpracování a to je přesně to, na čem tady záleží. Ten proces zpracování je mnohdy to nejdůležitější – rozhoduje totiž o tom, co všechno se tam přidá, odebere a co se nechá.

cukry ve své přirozeně se vyskytující podobě
 
Umělá sladidla jsou tím největším zlem, protože šálí mozek – ten si myslí, že tělo má dostatek cukru pro to, aby jej pohánělo, ale ve skutečnosti tam žádný cukr není. Může tak dojít k deficitu a opravdu špatnému fungování mozku, protože to je de facto to jediné, na co mozek běží. Ovšem chemicky zpracované potraviny zase v sobě zanechávají menší procenta látek, které by tam patřit neměly. Přesně proto spousta lidí volí raději přirozená přírodní sladidla, které byly zpracovány šetrně a cukr byl získán těmi nejjednoduššími postupy za použití naprostého minima látek. Pokud tedy chcete vykročit tou správnou nohou vpřed, můžeme xylitol doporučit jako sladidlo číslo 1!

cukr v mystičce na stole u pepřenky