Moderní hračky

Kvě - 08
2019

Moderní hračky

V podstatě děti jsou takoví malí pozorovatelé a od malička napodobují to, co vidí u rodičů. To bychom si měli uvědomit, pokud jim nechceme předat naše špatné zlozvyky, o kterých samozřejmě víme. Pak je těžké se ptát, kde to jen to naše dítě sebralo. Převážně doma mezi svými blízkými, později ho ovlivní i další osoby, ale základ získá vždy od rodičů. Není důležité jim nakoupit hromady hraček, se kterými si nakonec ani nebudou hrát a možná k našemu překvapení je nakonec zaujme úplně něco jiného, co rozhodně nemá nic společného s naší představou. Je pravdou, že zakoupit hračky nebo i různé sestavy, dnes není žádný problém, tudíž i pro kluky se dá pořídit malá dílnička nebo pro holčičky pro změnu nádobíčko a kuchyňka. Hračky ve většině případů se shodují s tím, kde rodiče tráví dost času a děti je při jejich práci pozorují nebo jim dokonce pomáhají.
holčička se stavebnicí

Výběr je vždy na nás, dospělých

Je pravdou, že dětem se líbí cokoliv, co vidí. Hlavně, že je to barevné a také jim to dává určité možnosti. To výrobci hraček dobře ví a tak se skutečně na trhu dají zakoupit nejen obyčejné hrací prvky, ale i tak trochu naučné. Mezi jeden poměrně praktický celek patří například výrobek https://www.chytraliska.cz/produkt/pracovni-ponk-s-telefonem/, kde si dostatečně vyhrají, ale zároveň se leccos naučí. Například hodiny nebo samozřejmě nesmí chybět ani telefon, vždyť i rodiče ho mají pěkně po ruce. Výhodou je, že ponk nezabere v dětském pokojíku tolik místa a skutečně na dlouhou dobu naše ratolesti prakticky zaměstná.
plyšový králíček s telefonem

Hra podporuje veškerý rozvoj dítěte

Především se učí samostatnosti a rozhodování co a jak udělat, jak by to bylo pravděpodobně nejlepší, aby výsledek byl podle jeho představ. Tím se samozřejmě rozvíjí duševní procesy a také ač se to nezdá, se připravuje na budoucí vykročení do života. Když se mu povede něco postavit, tak bude vědět, že toto je správná cesta, kterou může pracovat nebo ji rozvíjet do dalších možných hranic. Například stavba věže z kostek nebo jiné možnosti, jako je stavba ze stavebnice nebo lega atd. Hra je něco, co baví konec konců i nás, protože si při tom odpočineme. Takže nenápadně zavolat z dětského telefonu a objednat si něco dobrého k jídlu může být i praktickou výukou a pro nás relaxem.